Sunday, January 29, 2006

terkena asid....

suatu petang yang malang, aku tengah buat makmal dari pagi sampai ke petang, manager aku datang mengingatkan kita orang yang semua staff kena buat medicak check up di bilik meeting, aku tergesa2 kuar untuk berbaris..punya lah ramai petang tue, pukul 6 petang baru selesai, abis ke turn aku, aku bersiap untuk balik pulak, perut dah lapar so aku cepat2 jea melonggokkan semua radas dalam sinki dan start washing...biasaya aku pakai glove dulu tapi dah nak cepat aku redah jea..sangka aku dalam bikar kecil adalah air suling tampa teragak2 aku basuh, tapi aku silap..rupa2ya itu adalah asid kromic...punya lah sakit..aku basuh tangan dengan air mengalir(first aid)..lama aku tahan sakit, kulit aku ada yang dah mengelembung...sakit tuhan jea tahu...dah ok, aku sapu lotion sebelum ke klinik berhampiran...kini hanya tinggal tanda kat tangan kiri...sedih sangat tengok....mujur sikit jea....

2 Comments:

Anonymous indigotulip said...

issskkk... apsal lak leh jadi camtu.... mmmmmm kat lab ni mcm2 leh jadik... walau camna nak cepat.. nak rush skali pun.. jgn ambik mudah n main redah je... tau la kan lab camna.. lebih2 lagi chemical lab obviously you'll b dealing wth chemical stuff.... so be careful next time girl....

4:00 PM  
Blogger eddingals2091300783 said...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

http://www.juicyfruiter.blogspot.com

5:56 AM  

Post a Comment

<< Home